Stagnáló súly és jojóeffektus: miért sikertelen a diéta?

 

A felesleges kilók leadásának gondolata gyakran fekete fellegként tornyosul fölénk. A fogyás egy testet, lelket megterhelő hosszadalmas folyamat, melynek során kőkemény akaraterőre van szükségünk. A legtöbb diéta azonban hamar meghiúsul, de vajon mi állhat a sikertelenség hátterében?

Egy egyesült államokbeli felmérés szerint a fogyókúrák 95%-a sikertelen. A leadott kilók 1-5 éven belül visszajönnek, pedig a diétázás nagyon kemény dolog: a fogyózók negyede pár héten belül fel is adja.

Mindennek számos oka lehet, a helytelenül megválasztott diétától kezdve a nem megfelelő életmódon át a lelki tényezőkig, vagy a váratlanul jelentkező éhségrohamig, amely a legtöbb diétázót eléri. Utóbbi az alvással is kapcsolatban van. Hogyan?

Sokan nem tudják, hogy a diéta a jó alvással kezdődik! A kevés vagy rossz minőségű alvás ugyanis növeli az ételek iránti sóvárgást, mert két, az étvágyat szabályozó hormon szintjének rendellenes változásával járhat.

Az egyik a leptin, amely a zsíranyagcsere, az étvágy és jóllakottság szabályozásában játszik fontos szerepet. A másik hormon az éhséghormonnak is nevezett ghrelin, amely az éhségérzet kiváltásáért felelős.

A rossz minőségű alvás okozta kialvatlanság a leptin szintjének csökkenéséhez, és a ghrelin értékének növekedéséhez vezet. Ez okozza az állandó éhségérzetet és serkent túlevésre.

Egy másik nemzetközi tanulmány arra is rávilágított, hogy a keveset vagy rosszul alvók gyakrabban kívántak magas kalóriatartalmú ételeket, édességeket, chips-eket, és az étkezéssel kapcsolatos impulzuskontrollal is problémáik voltak.

Egy másik nemzetközi tanulmány arra is rávilágított, hogy a keveset vagy rosszul alvók gyakrabban kívántak magas kalóriatartalmú ételeket, édességeket, chips-eket, és az étkezéssel kapcsolatos impulzuskontrollal is problémáik voltak.

Csinálj egy 10 hetes kúrát a kettős hatású Nottevit Skinny Sleep termékcsaláddal!

A Nottevit Skinny Sleep egy természetes összetételű esti stresszoldó, alvást segítő termék az éjszakai testsúlykontroll szolgálatában. Három, hozzászokást nem okozó növényi kivonattal segíti az esti stresszoldást és a pihentető alvást, további értékes összetevőivel pedig minden éjjel belülről támogatja a zsírlebontó anyagcserét (koffeinmentes zöld tea), a testsúly csökkentését (kamillavirág kivonat) és a normál vércukorszint fenntartását (króm). Ha jobban alszol, nemcsak az egészséges étkezés megy majd könnyebben, de jobban veszed az akadályokat a munkában és az edzésen, egyszerűen jobban érzed magad a bőrödben. 

És most itt egy igazán különleges újdonság is: a Nottevit Skinny Sleep Collagen Night Burner éjszakai kollagén komplex. Ez a természetes eper ízű ital nem csak kiváló minőségű tengeri kollagénnel tölti fel a szervezeted, de koffeinmentes japán zöld tea kivonatot is tartalmaz, amely hozzájárul a fokozott éjszakai zsírégetéshez és a testsúly csökkentéséhez. 

Próbáld ki a Nottevit Skinny Sleep kapszulát és a Nottevit Skinny Sleep Collagen Night Burner éjszakai kollagén komplexet együtt és támogasd az egészséges testsúlykontrollt ne csak nappal, hanem éjszaka is!

Az alábbi videóban megnézheted, mi Orsi véleménye a Nottevit Skinny Sleep-ről:

Forrás:

https://www.webmd.com/diet/sleep-and-weight-loss#1