A hideg, esős napok és a levelek változó színe elárulják, hogy az ősz közeleg. De vajon tényleg a természet ciklusának szimpla része-e, hogy ebben az évszakban sokan rosszabbul érezzük magunkat és az alvászavar tüneteivel küzdjünk?

 

Az őszi időszakban tapasztalt alvászavarok és depressziós hangulat közötti összefüggéseket az évszakváltozás, a fényhiány és a biológiai óra zavarai is befolyásolhatják. Az alvászavarok és a depresszió gyakran összekapcsolódnak, mivel az alvászavarok hozzájárulhatnak a depressziós tünetek kialakulásához, és fordítva, a depresszió is alvásproblémákat okozhat. Az őszi hónapokban fontos odafigyelni az alvási szokásokra és a mentális egészségre, és szükség esetén szakember segítségét kérni.

 

Amelita férje is ilyen problémával küzdött: hangulatingadozásai voltak, depresszióval fűszerezve. Nem volt türelme,hamar ideges lett, és alvásproblémákkal küzdött. Kedvenc influenszerem által találtam rá egy termékre, amitől sokkal türelmesebb, többet nevet, nem olyan ingerlékeny mint volt. A cikk végén eláruljuk, mi volt számára az igazi segítség.

 

Az őszi depresszív hangulat és az alvászavar kapcsolata

Az évszakok váltakozásával szervezetünk biológiai órája is változik. A rövidebb nappalok és a kevesebb napfény csökkentheti a testünkben termelődő szerotonin hormon mennyiségét, ami a jó hangulatért és a normális alvásért felelős. Emiatt sok ember kifejezetten az ősz során tapasztal alvási zavarokat és depresszív hangulatot.

 

Ősszel nagyobb az esély alvászavarra?

Az ősz beköszöntével a melatonin, az alváshormon termelődése is megváltozik. A sötétebb esték miatt szervezetünk korábban termel melatonint, amely elősegítheti a korai elalvást. Ugyanakkor, ha a melatonin termelődése nincs szinkronban az alvási szokásainkkal, így alvászavart vagy nappali fáradtságot érezhetünk.

 

AMÍG TE ALSZOL, A NOTTEVIT DOLGOZIK!

Válassz a minőségi, regeneráló alvás mellé éjszakai karbantartást a NOTTEVIT-től!

Alvászavar és depresszív hangulat: a tojás vagy a tyúk?

Nehéz eldönteni, hogy az alvászavar okozza-e a depresszív hangulatot vagy fordítva. Egyes kutatások szerint az alvászavar fokozza a depresszív hangulatot, míg mások azt mutatják, hogy a depresszív hangulat miatt csökken az alvás minősége.

Az biztos, hogy az alvás és a pszichés állapot rendkívül szoros kapcsolatban áll egymással. A minőségi alvás hiánya az örömre való képesség elvesztését, kedvetlenséget, érzelmi kimerültséget okozhat. Fáradtan és kialvatlanul agyunk másként dolgozza fel a beérkező információkat, egyfajta negatív szűrőn keresztül látjuk a világot, csökken az önbizalom és önértékelési zavarok léphetnek fel.

Embertársaink megnyilvánulásaira adott érzelmi reakcióink is megváltoznak, fogékonyabbak leszünk saját és mások negatív érzelmeire, gyakoribbá válnak a negatív gondolatok, de még az emberi kapcsolatokra is kevésbé vagyunk ilyenkor nyitottak.

Emellett a kevés, nyugtalan és rossz minőségű alvás következményeként hosszú távon a hangulatzavarok állandósulhatnak.

 

alvászavar ellen NOTTEVIT

 

Az őszi hangulatingadozások ellen

Fényterápia: A napfényhiány pótlására a fényterápia kiválóan alkalmas. Naponta 20-30 perc elegendő lehet a kellemetlen tünetek csökkentéséhez.

Szabályozott alvás: Próbáljunk meg minden nap ugyanabban az időben felkelni és lefeküdni. Ez segít szervezetünknek beállítani a biológiai órát.

Testmozgás: Az edzés fokozza az endorfin termelődését, ami természetes hangulatjavítóként működik.

Relaxációs technikák: A stressz következtében megemelkedett kortizolszint növeli a szerotonin felvételét, így kevesebb szerotonin áll rendelkezésre az agyban, a szerotonin hiánya pedig boldogtalansághoz, csalódottsághoz és depresszív hangulathoz vezet. A jóga, a meditáció vagy akár egy jó könyv is segíthet csökkenteni a stresszt és egyben javítani az alvás minőségét.

 

Ha a rossz hangulatra és az alvási problémákra egyszerre keresel megoldást

Próbáld ki a kizárólag természetes összetevőkből készült Nottevit Happy Sleep-et! Ez az egyedülálló, kettős hatású, vegán kapszula amellett, hogy segíti az esti stresszoldást és a pihentető alvást, hozzájárul lelki egyensúlyunk és pozitív hangulatunk fenntartásához, valamint idegrendszerünk egészséges működéséhez is. Különlegessége, hogy az egyik legtöbbet vizsgált (150 tudományos publikáció, 50 klinikai vizsgálat), természetes, a pozitív hangulatot és a lelki egyensúlyt támogató gyógynövényt, perzsa sáfrányt tartalmaz. A sáfrányt már az ókori perzsa birodalomban is használták teába keverve a lehangolt lelkiállapot, a melankólia kezelésére.

A pozitív hangulatot segítő hatását azóta modern klinikai vizsgálatokkal is igazolták, melyek szerint bizonyítottan fokozza az agyban felszabaduló szerotonin mennyiségét, és ezen keresztül fejti ki hangulatjavító, lelki egyensúlyt fenntartó hatását. Másik érdekessége, hogy a B6-vitamin aktív formáját (P5P) tartalmazza, mely hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, valamint az idegrendszer egészséges működéséhez is.

Fontos, hogy az alvást segítő és hangulatjavító természetes gyógynövénykivonatok szervezettől függően 14-18 nap alatt érik el maximális hatáserősségüket. Ezért légy türelemmel, használd minden este (1 helyett akár 2 kapszulát is, ha szükséges) és meglátod, az eredmény nem marad el! A Nottevit Happy Sleep beilleszthető a vegetáriánus és a vegán étrendbe is.

Amíg te alszol, a Nottevit dolgozik!

Válassz a minőségi, regeneráló alvás mellé éjszakai karbantartást a NOTTEVIT-től!