Gyakori kérdések

Nottevit

.
Mi a Nottevit, és miben más, mint egy átlagos alvássegítő készítmény?

A Nottevit® a világon egyedülálló összetételű, kettős hatású esti stresszoldó és alvást segítő márkacsalád: természetesen nyugtat és altat, miközben az egyes Nottevit termékek célzott területeken segítik szervezetünk éjszakai töltődését.

Van-e bármilyen mellékhatása?

A termék gyógynövényeket tartalmaz. Mellékhatása nem ismert.

Minden valeriana (macskagyökér) kivonatot tartalmazó készítmény ellenjavallt terhesség, illetve szoptatás idején.

Lehet-e szedni nyugtató hatású gyógyszerek mellett is?

Fokozhatja a barbiturátok, az alkohol és a benzodiazepinek szedatív hatását. A benzodiazepinek pszichoaktív gyógyszerek osztályába tartozó vegyületek, melyet főként nyugtatóként és altatóként közismertek.

A leginkább közismert benzodiazepin típusú gyógyszerkészítmények közé tartozik többek között a Seduxen, a Rivotril és a Xanax. A barbiturátok a barbitursav származékaiból készült altató, nyugtató, kábító, görcsgátló és -oldó hatású gyógyszerek. A barbiturát-származékokat tartalmazó gyógyszereket korábban évekig, évtizedekig alkalmazták alvászavarral, különböző nyugtalanságokkal küzdő betegeknél.

A sok nemkívánatos, kifejezetten káros mellékhatás között az egyik, hogy súlyos gyógyszerfüggőséget okoz. Ma már ellenjavalt nyugtatóként, altatóként történő alkalmazásuk.

Kiváltható-e vényköteles gyógyszer használata helyett?

Ez egy természetes hatóanyag-tartalmú, gyógynövényeket tartalmazó esti stresszoldó, alvást segítő készítmény. Hosszabb távon mindenképpen érdemes mérlegelni a Nottevit használatát a vényköteles gyógyszerekkel szemben, mert kevésbé megterhelő a szervezet számára.

Altató hatása a vényköteles gyógyszerekkel összevetve egyénenként változó lehet, de a maximális hatás eléréséhez 2-4 hetes folyamatos szedés szükséges.

Terhesség (vagy bármilyen ismert betegség) mellett is szedhető-e?

Minden valeriana (macskagyökér) kivonatot tartalmazó készítmény ellenjavallt terhesség, illetve szoptatás idején.

Bármilyen ismert betegség esetén kérjük, hogy konzultáljon kezelőorvosával a Nottevit termékek használata előtt.

Férfiak is szedhetik-e?

Természetesen igen, hiszen a Nottevit-ben található összetevők nekik is ugyanúgy segítenek az esti stresszoldásban, a pihentető alvásban és a hosszú távon fiatalos bőr és a testsúlykontroll megőrzésében.

Kik fejlesztették ki?

Komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar gyógyszeripari szakemberek, akik elkötelezettek a tudományosan igazolt hatékonyságú természetes összetevők mellett.
Emellett mindegy egyes Nottevit termék fejlesztéséhez további szakértőket is bevontunk. A Nottevit Beauty Sleep esetében bőrgyógyász, anti-aging szakértő, a Nottevit Skinny Sleep esetében pedig dietetológus segített a hatékony összetétel kialakításában.

Mi garantálja a Nottevit termékek minőségét?

A Nottevit termékeket Szlovéniában gyártjuk. Gyártóhelyünk GMP és HACCP szabványok szerinti gyártási technológiával és minősítésekkel rendelkezik. A gyár több mint 20 országba exportálja magas minőségben előállított termékeit.

Minden Nottevit termékeket mikrobiológiai és stabilitási teszteknek is alávetünk, mielőtt fogyasztóinkhoz kerülnének. A termékben található alvást segítő gyógynövénykivonatok standardizáltak (garantált hatóanyag-tartalmúak). Minden egyéb összetevőnél is az elsődleges szempont a természetesség mellett az ellenőrzött minőség, a klinikai vizsgálatok száma és a termelő megbízhatósága.

Tényleg világít a sötétben a doboza?

Egy apró, de ennél is fontosabb figyelmesség a Nottevit-től a nyugodt, pihentető alvásra való felkészülésben a sötétben fluoreszkáló csomagolás. A diszkréten fénylő hold motívum akkor is segít megtalálni a Nottevit-et az éjjeli szekrényen vagy a fiókban, amikor már nem szeretnénk lámpát kapcsolni.

Mitől olyan puha tapintású a doboza?

A Nottevit termékek csillagos égboltot ábrázoló csomagolásának tapintása egyszerre idézi fel a nyugodt, pihentető alvást biztosító éjszakákat és a selymesen sima, egészséges bőr érintését. A dobozt kézbe véve azonnal feltűnik ez a megnyugtatóan puha érzet, amely az úgynevezett Soft Touch fóliabevonatnak köszönhető. Bár általában csak rövid ideig tartjuk a kezünkben, mégis nyugtatólag hat az érzékeinkre.

Hogyan és mikor javasolt szedni?

Lefekvés előtt 15-20 perccel, igény szerint 1 vagy 2 kapszula bevétele ajánlott kevés folyadékkal. (Érdemes 1 kapszulával is kipróbálni. Amennyiben ezzel nem érjük el a kellő hatást, emeljük az adagot 2 kapszulára.)
Alkalmazása kúraszerűen, 8-10 hetes periódusokban javallott, 2 hetes szünetek beiktatásával.
A Nottevit-ekben található nyugtató-alvássegítő természetes összetevők nem okoznak hozzászokást!

Lehet-e a kétféle Nottevit terméket egyidejűleg is alkalmazni?

Természetesen! Hiszen gondoltunk azokra is, akiknek mind a bőrszépség, mind a testsúlykontroll fontos lehet. Így a Nottevit termékeket úgy alkottuk meg, hogy egymással kombinálhatók legyenek, vagyis ebben az esetben 1 kapszula Nottevit Beauty Sleep és 1 kapszula Nottevit Skinny Sleep szedése javasolt.

Mennyi idő alatt érezteti hatását?

Esti stresszoldás, pihentető alvás: leggyakrabban már az első estén, éjszakán érezhető a hatás, de a teljes hatáserősség kialakulásához néhány hét szükséges. A macskagyökeret a WHO enyhe, lelki eredetű nyugtalanság, feszültség oldására és szintén enyhe fokú elalvási zavarokra ajánlja. Hatásosságáról pozitív, megerősítő ESCOP- és WHO-monográfia is készült. A macskagyökérrel kapcsolatban szintén fontos tudni, hogy a szintetikus nyugtató- és altatószerekkel ellentétben a hatása fokozatosan épül fel, szervezettől függően 2-4 hetes folyamatos szedés után éri el maximális hatáserősségét. A Nottevit-ben szintén megtalálható, alvás segítőként és természetes nyugtatóként funkcionáló komlótoboz és golgotavirág kivonat a macskagyökér hatását erősítve fejti ki a kívánt hatást.

Bőrtáplálás: A bőr esetében a hosszabb távú, kúraszerű alkalmazást kell alapul venni – a tengeri eredetű Naticol kollagén, a hyaluronsav, a természetes E-vitamin és a resveratrol beépüléséhez időre van szükség, de az idő a bőrért dolgozik! Az egyes hatóanyagokkal végzett klinikai vizsgálatok alapján 8-10 hét szükséges a hatóanyagok beépüléséhez, azaz nem szabad azonnali hatásra számítani! Fontos tudni, hogy a két faktor egymást erősíti: ha az alvás helyreáll, a bőr regenerációja is hatásosabb!

Testsúlykontroll: a ghrelin (éhség-hormon) szintje akár egyetlen rossz minőségű, kevés alvással töltött éjszaka után is a normálistól eltérően megemelkedhet. Ez azonban fordítva is igaz, tehát az éhség-hormon szintje akár már egy pihentető, minőségi alvással töltött éjszaka után is visszaállhat. Ez természetesen önmagában még nem jelent fogyást, de támogatja szervezetünk természetes testsúlykontrollját.

Zsírégetés, testsúly csökkentés: A hatóanyagoknak itt is időre van szükségük a beépüléshez, ezért 8-10 hetes, kúraszerű alkalmazás javallott. A testsúlykontroll összetett folyamat, sokszor életmódváltás is szükséges, nem szabad azonnali hatásra számítani! A 2 faktor itt is egymást erősíti: ha az alvás helyreáll, a testsúlykontroll is hatásosabb lesz!

Ugye ez nem gyógyszer?

A Nottevit termékek nem minősülnek gyógyszernek. Így csakis olyan alvást segítő gyógynövénykivonatok tartalmaznak, amelyek hozzászokást sem okoznak!

Okoz-e hozzászokást?

A Nottevit termékekben található gyógynövénykivonatok és egyéb összetevők hozzászokást nem okoznak!

Vega vagy vegán a készítmény?

A Nottevit Beauty Sleep és a Skinny Sleep is Vega készítmény.
A Beauty Sleep a benne található magas minőségű tengeri kollagén miatt – melyet tengeri halakból vonnak ki – nem Vegán termék.
A Skinny Sleep már teljesen állati eredetű származéktól mentes, így megkaphatta a Vegán minősítést is.

Beauty Sleep

.
Mi az a Beauty Sleep?

A ‘beauty sleep’ kifejezés jól megfogja a lényeget: a szépség valóban a jó alvással kezdődik.” Manapság már sok helyen hallható, hogy a mindennapos stressz és az egyéb terhelések képesek felborítani az életünk egyensúlyát. A megfelelő minőségű alvás nemcsak a testi és lelki egészségünkre hat, hanem kisugárzásunkra, bőrünk állapotára is, sőt hiánya hozzájárulhat bőrünk korai öregedéséhez. A karikás és duzzadt szemkörnyék és a finom ráncok erősebb megjelenése mind a kialvatlanság jól látható, és mindenki számára ismert jelei.

A minőségi alvás elősegítése ma már nem csak modern kori hóbort! Fontos szerepe van egészségünk megőrzésében!

Mitől egyedülálló a kettős hatású Nottevit Beauty Sleep?

A Nottevit az egyetlen, kifejezetten nők számára kifejlesztett esti stresszoldó, alvást segítő készítmény. Egyedisége abban rejlik, hogy  nem csupán egy esti stresszoldó, minőségi alvást segítő készítmény, de bőrtápláló hatóanyagainak köszönhetően a kialvatlanság okozta karikák és szarkalábak elleni küzdelemben is segít.

Miért fejlesztettük ki?

A jó minőségű alvás hiánya számtalan egészségügyi kockázatot hordoz magában. Különösen rossz hatással lehet a bőrünkre is, ha a szervezet nem képes éjszaka megfelelően regenerálódni. Ilyenkor ugyanis több kortizol, vagyis stresszhormon termelődik. A magasabb kortizolszint egyrészt gátolhatja a bőrben a kollagén termelődését (és ezen keresztül a bőr regenerálódását), másrészt felgyorsulhat a bőr rugalmasságát, feszességét biztosító kollagén lebontása is. Így bőrünk megereszkedett, puffadt és fakó lesz, ráncaink és a szem alatti karikák elmélyülnek, a bőr öregedése felgyorsul. A kialvatlanság okozta ráncok, szem alatti karikák elkerülésének egyik titka tehát a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás. A másik pedig, hogy bőrünket pihenés közben nemcsak kívülről, de belülről is tápláljuk, méghozzá célzott hatóanyagokkal.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azoknak a hölgyeknek, akikkel előfordul, hogy nem tudnak elaludni, nem alszanak eleget vagy éjjelente felébrednek és a kialvatlanság jelei reggelente a bőrükön is megmutatkoznak (sötétebb szem alatti karikák, erősebb szarkalábak, fakóbb, dehidratáltabb bőr). Ők a pihentetőbb alvás mellett hosszabb távon bőrük éjszakai ápolását is célzott hatóanyagokkal szeretnék segíteni.
Másodsorban mindenkinek, aki esténként szeretne egy kicsit megszabadulni a napközben felgyülemlett stressztől és velünk együtt hisz abban, hogy egy szép nap egy jó éjszakával kezdődik!

Mi a köze a minőségi alvásnak a szép bőrhöz?

A jó minőségű alvás hiánya számtalan egészségügyi kockázatot hordoz magában. Különösen rossz hatással lehet a bőrünkre is, ha a szervezet nem képes éjszaka megfelelően regenerálódni. Ilyenkor ugyanis több kortizol, vagyis stresszhormon termelődik. A bőr sejtjei éjjel, a mélyalvás szakaszaiban kétszer olyan gyorsan regenerálódnak, mint nappal, köszönhetően az alvás közbeni fokozott kollagén termelődésnekA magasabb kortizolszint egyrészt gátolhatja a bőrben a kollagén termelődését (és ezen keresztül a bőr regenerálódását), másrészt felgyorsulhat a bőr rugalmasságát, feszességét biztosító kollagén lebontása is. Így bőrünk megereszkedett, puffadt és fakó lesz, ráncaink és a szem alatti karikák elmélyülnek, a bőr öregedése felgyorsul.

Miért kell belülről táplálni a bőrünket? Érdemes a Nottevit-et kozmetikumaim mellett is szedni?

Immár a szépségiparban széles körben irányadó az úgynevezett “beauty-from-within” trend. Bőrünk az elsődleges védelmi vonal, mely alapvetően gátként funkcionál, így a hatóanyagokat is csak bizonyos mélységig engedi át. A meglévő külsőleges ápolást jelentő kozmetikumok használata mellett is érdemes a Nottevit Beauty Sleep-et szedni, mert bőrünk hosszú távú egészsége szempontjából fontos tápanyagokat inkább szájon át tudjuk bejuttatni a szervezetünkbe.

Még nem látom a bőrömön a rossz alvás hatásait, érdemes így is szednem?

Szervezetünk kollagén és hyaluron temelése már 25 éves kor felett csökkenni kezd. Ezért már a bőröregedés első jeleinek megjelenése előtt is érdemes tudatosan támogatni szervezetünket.

Miért fontos, hogy bőrünket többféle, zsírban és vízben oldódó antioxidáns kombóval tápláljuk éjszaka?

A Nottevit Beauty Sleep vegyesen tartalmaz sírban illetve  vízben oldódó antioxidánsokat Ezek egymásra épülve, szinergiában fejtik ki hatásukat.

Mi az a stresszhormon vagy kortizol és miért a bőröm ellensége?

A bőr sejtjei a mélyalvás szakaszaiban éjjel kétszer olyan gyorsan regenerálódnak, mint nappal, köszönhetően az alvás közbeni fokozott kollagén termelődésnek.  Ha stresszesek vagyunk, rosszul alszunk, akkor a kortizol szint (másnéven stresszhormon szint) magasan marad, pedig a  kollagén – mely a bőr rugalmasságáért felelős –  csak alacsony kortizolszint esetén termelődik megfelelő mennyiségben. Tehát, bőrünk állapotát több szempontból is negatívan befolyásolja, ha rosszul alszunk: ilyenkor nem tud csökkenni a kortizolszintünk, és ez nemcsak gátolja a kollagén szintézist, de el is kezdi bontani a bőrben található kollagén egy részét.

Éppen ezért ha a minőségi alvás hiánya állandósul az felgyorsítja  a bőr öregedését, más szóval a bőr korai öregedéshez vezet.

Mi köze az esti feszültség oldásnak a bőrregenerálódáshoz?

Ha este feszültek vagyunk, az sokszor álmatlanságot, alvási nehézséget is okoz. Ez olyan formában is jelentkezhet, hogy bár elalszunk, az éjszaka során felébredünk, forgolódunk, és nem tudunk visszaaludni.

Fontos tudni, hogy a bőr sejtjei éjjel kétszer gyorsabban regenerálódnak, mint nappal, köszönhetően az alvás közbeni fokozott kollagén-termelődésnek.  Ha azonban stresszesek vagyunk és rosszul alszunk, a kortizol- (más néven stressz-hormon) szintünk nem tud csökkeni. A kollagén viszont – mely a bőr rugalmasságáért felelős –  csak alacsony kortizolszint esetén termelődik megfelelő mennyiségben. Tehát bőrünk állapotát több szempontból is negatívan befolyásolja, ha rosszul alszunk: a kortizolszintünk ilyenkor nem tud csökkenni, és ez nemcsak a kollagén szintézist gátolja! Szervezetünk elkezdi lebontani a bőrben található kollagén egy részét. 

A minőségi alvás hiánya a bőr korai öregedéséhez vezethet.

Mihez viszonyítsam a Nottevit Beauty Sleep árát?

Ne feledd: 2 terméket kapsz 1 helyett! A Nottevit nem csak az esti stresszoldást és a pihentető alvást biztosítja, hanem értékes bőrtápláló összetevőivel minden éjjel segít a kialvatlanság okozta ráncok és karikák elleni küzdelemben!

Ennek megfelelően tartalmazza az esti stresszoldáshoz és a minőségi alváshoz szükséges gyógynövényeket (macskagyökér, golgotavirág, komlótoboz), ezen felül pedig  értékes tengeri kollagént, hyaluronsavat, a kollagénszintézishez nélkülözhetetlen C-vitamint, természetes E vitamint, valamint rezveratrolt, biotint és 2 féle karotinoidot is (likopint és béta-karotint). Ezeket a hatóanyagokat úgy állítottuk össze, hogy egymással szinergiában fejtsék ki hatásukat. Ha mindezeket külön-külön szeretnéd megvásárolni, az jóval költségesebb megoldás lenne!

Mi az a rezveratrol és miért használunk prémium 98%-os tisztaságú transz-rezveratrolt?

A rezveratrol növényekben előforduló, nem flavonoid típusú, a polifenolok közé tartozó vegyület. A növény immunválaszként termelt vegyülete, mely a fertőzésektől védi. Elsősorban a szőlőben, vörös szőlőben, vörösborban, magban, kocsányban található meg, de tartalmaz rezveratrolt a kakaó, az étcsokoládé és a mogyoró is. A Nottevit Beauty Sleepben található Veri-te™ resveratrol 98%-os koncetrációjú és mindenféle szennyezőanyagtól mentes. A  trans-resveratrol az a formula, amit az emberi test a legkönnyebben tud felszívni és hasznosítani. Sok resveratrol tartalmú termékben nem trans-resveratrol van, azaz a hatóanyagot a szervezetnek először a maga számára hasznosítható formára kell alakítani.

A resveratrol egészségre gyakorolt hatásait a mai napig több mint 10,000 tudományos publikáció és 130 klinikai vizsgálat kutatta.

Ezen belül a resveratrol és a bőr kapcsolatát szintén számos klinikai vizsgálat kutatja, melyek elsősorban azt vizsgálják, hogyan hat a resveratrol a bőr hidratáltságára, rugalmasságára, pigmentációjára vagy éppen az UV sugárzás okozta öregedésére.

Skinny Sleep

.
Miért fejlesztettük ki?

A jó minőségű alvás hiánya számtalan egészségügyi kockázatot hordoz magában.

Ha a szervezet nem képes éjszaka megfelelően regenerálódni, ez a testsúlyunkra is negatív hatással lehet.  A kevés vagy rossz minőségű alvás ugyanis növeli az ételek iránti sóvárgást, hiszen két, az étvágyat szabályozó hormon szintjének rendellenes változását vonja maga után.

E probléma megoldásához szerettünk volna egyedülálló segítséget nyújtani. Bővebb információkért látogass a Skinny Sleep termékoldalára!

www.nottevit.hu/skinny-sleep

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azoknak, akikkel előfordul, hogy nem tudnak elaludni, nem alszanak eleget vagy éjjelente felébrednek és a kialvatlanság mellett a mindennapi testsúlykontrollhoz is szeretnének segítséget kapni. Ők a pihentetőbb alvás mellett hosszabb távon szervezetük éjszakai zsíranyagcseréjét, illetve az egészséges testsúly szabályzását is célzott hatóanyagokkal szeretnék segíteni, mert megértik, hogy a két probléma között összefüggés van.

Hogyan segíti az esti stresszoldást és a pihentető alvást? Mit jelent a standardizált hatóanyag tartalom egy gyógynövény esetében?

A Nottevit-ben található macskagyökeret a WHO enyhe, lelki eredetű nyugtalanság, feszültség oldására és szintén enyhe fokú elalvási zavarokra ajánlja. Hatásosságáról pozitív, megerősítő ESCOP- és WHO-monográfia is készült. A macskagyökérrel kapcsolatban szintén fontos tudni, hogy a szintetikus nyugtató-, altatószerekkel ellentétben a hatása fokozatosan épül fel, szervezettől függően 2-4 hetes folyamatos szedés után éri el maximális hatáserősségét. A Nottevit-ben szintén megtalálható, alvássegítőként és természetes nyugtatóként funkcionáló komlótoboz és golgotavirág kivonat a macskagyökér hatását erősítve, egymással szinergiában fejti ki a kívánt hatást.

A standardizált hatóanyag tartalom azt jelenti, hogy a növényi kivonatokban az egyes hatóanyagok – mint például a valeriánasav – mennyisége garantált, tehát mindig ugyanannyi.

Miért van benne ennyi összetevő? Miért pont ezek?

Mert ezek a hatóanyagok szükségesek ahhoz, hogy egymással szinergiában segíteni tudják az esti stresszoldást és nyugodt, pihentető alvást, így végbemehetnek a szervezet számára fontos regeneratív folyamatok. A Nottevit Beauty Sleep a minőségi alvást  macskagyökér, golgotavirág és komlótoboz kivonatokkal támogatja, éjszakai testsúlykontrollt támogató összetevői pedig minden éjjel belülről segítik a zsírlebontó anyagcserét: az epigallokatechinben (EGCG) gazdag, koffeinmentes japán zöld tea kivonat hozzájárul a fokozott zsírégetéshez és a testzsír csökkentéséhez, a kamillavirág kivonat pedig hozzájárul a testsúly csökkentéséhez, valamint a megfelelő zsíranyagcseréhez és emésztéshez.

A benne található króm részt vesz a makrótápanyagok normál anyagcseréjében és hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.

Emellett magas tisztaságú svájci Carnipure® L-karnitin is található ebben a kettős hatású készítményben.

A Nottevit Skinny Sleep® kapszula glutén- és GMO-mentes, valamint vegán minősítésű termék. A Nottevit-ben található alvást segítő gyógynövénykivonatok standardizáltak (garantált hatóanyag tartalmúak).

Mi az a karnitin, és miért fontos?

Az L-karnitin egy olyan természetes anyag, amely az emberi szervezetben és az állati, illetve növényi táplálékokban egyaránt megtalálható. Az L-karnitin egy antioxidáns aminosav, és a zsír energiává alakításában játszik fontos szerepet. A Nottevit-ben található Carnipure® L-karnitin a szabadalommal védett, visszafelé integrált gyártási eljárásának köszönhetően a legmagasabb L-karnitin tartalommal rendelkező, nem-nedvszívó só, mely a kereskedelemben jelenleg elérhető.

Mi a koffeinmentes zöld tea szerepe?

Az epigallokatechinben (EGCG) gazdag  koffeinmentes japán zöld tea kivonat hozzájárul a fokozott zsírégetéshez és a testzsír csökkentéséhez

Miért tartalmaz a termék kamillát?

A kamillavirág kivonat nyugtató hatása mellett hozzájárul a testsúly csökkentéséhez, valamint a megfelelő zsíranyagcseréhez és emésztéshez.

Miért fontos a króm?

A króm részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében és hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához

Vásárlás

.
Hol kapható?
 • Online webshopunkban, ahol mindig különleges, máshol nem elérhető ajánlatokkal is várunk:
  Ingyenes házhozszállítás klubtagjainknak, különleges promóciók, minőségi kiegészítő termékek, nyeremények!
 • Patikai partnereiknél:
  Kiemelt partnereink: Benu gyógyszertárak, Unipharma és Pingvin patikák
  Emellett minimum további 800-1000 patikában kaphatóak a Nottevit termékek országszerte
 • Drogériák
  2020. július 1-jétől a Skinny Sleep kapható a Rossmann drogériákban
  2020. október 1-jétől a Beauty Sleep kapható a DM drogériákban!
 • Herbáriák
  A legnagyobb gyógynövény nagykereskedésekben minden Nottevit termék elérhető 2020. július 1-jétől!
Mennyi az ára?
Az aktuális, pontos árak elérhetőek a www.nottevit.hu termékek aloldalain
Miért nagyon jó ár-érték arányú a termék?

Mert két terméket kapsz egy áráért. Minden Nottevit termék kettős hatású!
Az esti stresszoldás és minőségi alvás biztosítása mellett az egyes Nottevit termékek célzott területeken segítik szervezetünk éjszakai töltődését.