A szép bőr titkai

A Nottevit Beauty Sleep alkotóiként a táplálkozási   szakértők, bőrgyógyászok mellett neves   szépségszakemberekkel is sokat beszélgetünk az   alvás és a szép bőr összefüggéseiről.

 Ma Ágoston Melinda kozmetikus és sminkmester   válaszolt kérdéseinkre:

 Mi az, amit a hétköznapi embernek feltétlenül tudnia   kell a bőrről, mégis sokan nem tudják?

 – A bőr testünk első védelmi vonala, így fokozott figyelemmel kell ápolni, karban tartani. Fontos tudni, hogy már   huszonéves korunk közepétől fokozatosan lassulnak a bőr felépítő folyamatai. Megindul az öregedés, a bőr     rugalmassága és vízmegtartó képessége csökken. Harminc éves korunkra kialakulnak az első maradandó ráncok   is. Jó hír, hogy a folyamatot megállítani nem, de lassítani lehet.

 Milyen hétköznapi bőrproblémákkal találkozol leggyakrabban, és ezeket milyen életmódbeli problémák okozhatják?

Sokszor találkozom dehidratált, töredezett bőrrel, gyakran fordulnak hozzám gyulladásos, pattanásos tünetekkel, míg másoknál a petyhüdt, laza bőr a probléma.

Mi köze a pihenésnek, alvásnak a bőr szépségéhez?

A szépség valóban a jó alvással kezdődik, a vendégeimet is gyakran figyelmeztetem erre. Az éjszakai pihentető alvás sokat tesz a regenerációs folyamatokhoz, de a mentális és fizikai egészség alapja is. Egyéntől függően, de 7-8 óra pihentető alvás lenne az ideális. Erről nem szabad lemondani.

Mi az, ami a bőrnek a legrosszabbat tesz?

Az életvitelbeli szélsőségek a legkártékonyabbak; a túlzott napozás, a levegőtlen, zárt térben való munkavégzés, a dohányzás és alkoholfogyasztás, a túlzott koffeinfogyasztás, a zsíros, nehezen emészthető ételek, a kevés alvás, a stresszes környezet és az alacsony páratartalmú levegő.

A stressz azonnal látszik a bőrön: szürke, fakó, dehidratált lesz, felerősödnek a finom ráncok, és sötét, mély árkok alakulna ki a szem alatti, nagyon érzékeny bőrön. Az alváshiány az oxidatív stressz hatását erősíti, így mélyíti az adott bőrtípus jellemzőinek megjelenését. A stresszmentes, kipihent, jókedvű embereknek a bőre is sugárzik, az ő pozitív kisugárzásuk önmagában megnyerő.

Mára a szépségiparban széles körben irányadóvá vált az úgynevezett „beauty-from-within” vagyis „szépség-belülről” trend, mely szerint a bőrünk hosszú távú egészsége szempontjából fontos tápanyagokat inkább szájon át tudjuk bejuttatni a szervezetünkbe. Mit szólsz az új divathoz?

Ahogy mondtam, bőrünk az elsődleges védelmi vonalunk, mely alapvetően gátként funkcionál, így a hatóanyagokat is csak bizonyos mélységig engedi át. Emiatt olyan fontos a „belső” táplálás. Nem győzöm ezt hangsúlyozni vendégeimnek is. Bármennyire is jó egy kozmetikus vagy szép egy smink, ezt a mindennapos, belső táplálást nem lehet „megúszni”.

A bőr kollagén-szintéziséhez nélkülözhetetlen C-vitamint, biotint, a hialuronsavat, a tengeri eredetű kollagént, a természetes E-vitamint ma már szájon át szedhető szépségkoktélként, egy készítményben is be tudjuk bevenni. Ráadásul éjszakára, amikor a bőrsejtek regenerációs folyamatai zajlanak. Ilyen különleges termék a Magyarországon egyedülálló, kettős hatású Nottevit Beauty Sleep, amely egyszerre támogatja a bőr megújító folyamatait, az esti stresszoldást és az alvást. Mit szólsz ehhez?

Szerintem a Nottevit nagyszerű képviselője egy új trendnek. Kitűnő segítség lehet ellensúlyozni és egyensúlyban tartani a mindennapok hektikusságát.

A szépítő alvás titka

A szépítő alvás titka

 A szépítő alvás titka A testünk csodákra képes – mondogatjuk, és ez a kijelentés jóval komolyabb, mint egy egyszerű népi bölcsesség. A csoda...

Webshopunkban egy Skinny Sleep kapszula csak 113 Ft. Ne hagyd ki!
A Nottevit klubtagoknak díjmentes a kiszállítás. Regisztrálj Te is!