A  jó hangulat aranyat ér. De mi köze a sáfrányhoz?

Ezt a meseszép, lila virágú növényt, a crocus sativust, vagyis a sáfrányt már az ókorban is ismerték. Egyiptomban sárga bibéjét fűszerként, gyógyszerként és afrodiziákumként használták, de ezzel festették a hajukat is, sőt, állítólag Kleopátra a fürdőjét is sáfránnyal illatosította. A különleges növényt az ókori perzsa birodalomban is használták teába keverve a melankólia kezelésére.  

A sáfrányt a régi magyarok is nagyra tartották. Mátyás korában az egyik legfontosabb fűszer volt, és ma is használjuk: ott van az aranyló húslevesben, de a desszertekben is, sőt néhány különleges koktélreceptben is felfedezheted.

A növény bibéjét kézzel szedik, ezért néhány kilónyi sáfrány összegyűjtése több száz órát is igénybe vehet, nem véletlenül vetekszik az ára az aranyéval!

Az új Nottevit Happy Sleep egyedülálló, kettős hatású étrend-kiegészítő – mely az esti stresszoldás és a pihentető alvás mellett a pozitív hangulat és a lelki egyensúly megőrzésében segít – garantáltan magas minőségű, kézzel szedett Safr’Inside™ perzsa sáfrányt tartalmaz.

 

Mi az éjszakai programod? Válassz!