Nemzetközileg díjazott magyar vállalkozás dolgozik a jobb alváson és az éjszakai egészségmegőrzésen

A jó minőségű alvás hiánya számtalan egészségügyi kockázatot hordoz magában. Amellett, hogy növeli a demencia, a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, minőségi alvás hiányában a szervezet nem tud éjszaka megfelelően regenerálódni és ez bőrünkre, testsúlyunkra, immunrendszerünkre vagy éppen a hangulatunkra is negatív hatással lehet.

Ezt ismerte fel a rangos Nutraingredients szakmai lap által Európa 3 leginnovatívabb vállalkozása közé választott Gemil Pharma Zrt., a Nottevit termékek kifejlesztője. A Nottevit a világon egyedülálló, kettős hatású esti stresszoldó, alvást segítő termékcsalád, mely a minőségi alvás mellett szervezetünk éjszaka zajló regeneratív folyamatait is támogatja, természetes és igazolt hatékonyságú összetevőkkel. Legyen szó éjszakai testsúlykontrollról, bőrünk éjszakai regenerálódásáról, immunrendszerünk alvás közben végzett munkájáról, agyunk éjszakai egészségmegőrzéséről vagy éppen a másnapi jó hangulatunkról – a Nottevit speciálisan fejlesztett termékei sokak szemét felnyitották az alvás és az egészség összefüggéseit illetően.

Egyik legnépszerűbb termékük a Nottevit Happy Sleep, talán nem véletlenül. Ezekben a nehéz, küzdelmekkel és kihívásokkal teli időkben a pozitív hangulat, a jó közérzet, a lelki egyensúly és a mentális egészség megőrzése mindennél fontosabb. Az alvás szakértői nem győzik hangsúlyozni az alvás és a pszichés állapot rendkívül szoros kapcsolatát. A feszült lelkiállapot és a stressz okozta kevés vagy rossz minőségű alvás az örömre való képesség elvesztéséhez vezethet, érzelmi kimerültséget, kedvetlenséget okozhat, mely hosszú távon akár állandósulhat is. A megoldás olyan alvás lehet, ami egyszerre pihentet és boldogít.

Ebben nyújt segítséget a Nottevit Happy Sleep, a piacon egyedülálló, kettős hatású esti stresszoldó, alvást segítő készítmény, mely egyben a pozitív hangulat és a lelki egyensúly megőrzésében is segít. A kíméletes, igazolt hatékonyságú, de hozzászokást nem okozó gyógynövények mellett garantáltan magas minőségű, kézzel szedett perzsa sáfrányt (Crocus sativus) is tartalmaz. A perzsa sáfrány az egyik leghatékonyabb ma ismert természetes szorongásoldó, hangulatjavító gyógynövény, melynek hatását modern klinikai vizsgálatokkal is igazolták. A sáfrány fokozza az agyban felszabaduló szerotonin mennyiségét, mely többek között a hangulatunkat szabályozza, így fejti ki pozitív, kedélyjavító hatását. Egy vizsgálat szerint a használók 77%-a optimistábbnak, 69%-a pedig sokkal kiegyensúlyozottabbnak érezte magát a szedést követően és a pozitív változást már 2 hét után érezték.* Sajnos a női változókorban is előfordulhat az alvásminőség romlása, szorongás és hangulatzavar. Egy vonatkozó klinikai kutatás szerint a Nottevit Happy Sleep-ben található sáfrány kivonat kíméletesen és természetesen fokozza az agyban felszabaduló szerotonin mennyiségét, így hatékonynak és biztonságosnak bizonyult a menopauza utáni hőhullámokkal összefüggő hangulatingadozások tüneteinek enyhítésében is, egészséges hölgyek esetében**.

A Nottevit készítmények az említett rangos nemzetközi díj révén már nem csak Magyarországot, de Európát is elkezdték meghódítani, sokaknak segítve a jobb alváson és az éjszakai egészségtámogatáson keresztül egy jobb életminőség elérésében.

 

 

*Noorbala et al., Crocus sativus L. in the treatment of mild to moderate depression: a double-blind, randomized and placebo-controlled trial, 2005 Feb;19(2):148-51. doi: 10.1002/ptr.1647.
 **Kashani, L., Esalatmanesh, S., Eftekhari, F. et al. Efficacy of Crocus sativus (saffron) in treatment of major depressive disorder associated with post-menopausal hot flashes: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial. Arch Gynecol Obstet. 297, 717–724 (2018).