Az idegeskedés és a szorongás jelentősen rontja az életminőségedet

Úgy érzed, a folyamatos stressz és szorongás miatt átcsapnak a fejed felett a hullámok? Lehangolt vagy és elvesztetted a motivációdat? Ez az alvásodon keresztül az egész életminőségedre rossz hatással van!

Mindannyian tapasztalunk valamilyen szintű stresszt életünk során és gyakran csak egy jó éjszakai alvás szükséges ahhoz, hogy újra jól érezzük magunkat. Néha azonban a stressz úrrá lesz rajtunk, és hajnali 2-kor a plafont bámulva képtelenek leszünk aludni.

A régi időkhöz képest modern életünkben a stressz forrásai eltérőek lehetnek (kevesebb az oroszlán 😊), de a szervezet reakciója a veszélyhelyzetekre ugyanaz maradt. Előfordulhat például, hogy késel egy találkozóról, vagy fontos vizsga közeleg. Bármi is legyen a stressz forrása, amint a szervezet úgy dönt, hogy a veszély elmúlt (megérkeztél a találkozóra/vége a vizsgának), a pulzusszám és a vérnyomás visszaáll a normál értékre, az agy és a test ismét ellazulhat.

Problémák akkor merülnek fel, ha a stresszre adott válasz nem enyhül és a szervezet folyamatosan felfokozott stresszállapotban van. Ilyenkor a kortizol nevű stresszhormon szintje magas marad és idővel a stressz krónikussá válik.

Egy valóban ördögi kör – mit tehetsz ellene?

Ha jól alszol, a kortizol nevű stresszhormon szintje csökken a szervezetedben, ez pedig segít abban, hogy nyugodtan és stresszmentesen ébredj.

Azonban a folyamatos idegeskedés és szorongás miatt könnyen a 22-es csapdájában találhatod magad. A kortizol megakadályozhatja, hogy elaludj, azonban éppen a jó alvás lenne szükséges a kortizolszint szabályozásához.

Tehát, ha már megemelkedett a kortizolszinted, ami zavarja az alvásodat, az eredmény emelkedett kortizolszint lesz akkor is, amikor felébredsz. Ez végtelenített ciklusban erősödő stresszt és idegeskedést hozhat létre, ahol a stressz zavarja az alvást, a rossz alvás pedig még több stresszt okoz.

Szerencsére a Nottevit-tel tehetsz azért, hogy megtörd ezt az ördögi kört! Csökkentsd a napközben felgyülemlő szorongást és feszültséget és készítsd fel magad a regeneráló, minőségi éjszakai pihenésre!

Megérkezett az új Nottevit Happy Gummy!

Pozitív hangulat, jó közérzet és lelki egyensúly ínycsiklandóan
finom narancs ízbe csomagolva!

 

Tudtad, hogy a sáfrány az egyik leghatékonyabb, természetben előforduló szorongásoldó, pozitív hangulatot és lelki egyensúlyt támogató gyógynövény? Tudták ezt már az ókori perzsa birodalomban is, ahol teába keverve használták a lehangolt lelkiállapot, a melankólia kezelésére.

Az új, narancs ízű Nottevit Happy Gummy garantáltan magas minőségű (1. kategória – Sargol), kézzel szedett Safr’Inside™ perzsa sáfrányt tartalmaz, melynek pozitív hangulatot segítő hatását modern klinikai vizsgálatokkal is igazolták*,**.

A használók 77%-a motiváltabb,
69%-a kiegyensúlyozottabb

A Nottevit Happy Gummy-ban található különleges sáfrány kivonattal végzett, 50 egészséges felnőtt részvételével zajlott kutatás során a résztvevők 77%-a érezte magát motiváltabbnak, 69%-a pedig kiegyensúlyozottabbnak mindössze 15 nap használatot követően.***
Egy másik, 56 egészséges felnőtt részvételével 56 napon át zajlott klinikai kutatás arra is rámutatott, hogy a részvevők jelentős javulást éreztek az általános életminőségüket illetően.****
Ezek után nem csoda, hogy a résztvevők közel felénél az alvásminőség is javult és 80%-uk volt elégedett a Nottevit Happy Gummy-ban található sáfrány kivonat (Safr’Inside™) hatékonyságával.***

Érdekesség, hogy a perzsa sáfrány több mint 150 tudományos publikációval és 50 klinikai vizsgálattal az egyik legtöbbet vizsgált gyógynövény a világon.

De miként lehetséges ez?

Jogosan merülhet fel benned a kérdés: hogyan képes erre a sáfrány és mi történik ilyenkor a szervezetemben? A sáfrány hatása kettős. Egyrészt kiegyensúlyozó hatással bír a boldogságunkért felelős agyi neurotranszmitterekre (például fokozza az agyban felszabaduló szerotonin mennyiségét), másrészt szabályozza (akár -44%-kal csökkenti*****) az említett stresszhormon, a kortizol termelődését.

Ezzel a két folyamattal pedig elindul egy másik, kiegyensúlyozottabb és boldogabb élethez vezető körforgás, hiszen az alacsonyabb kortizolszint javítja az alvásod minőségét, a jó alvás pedig tovább csökkenti a kortizol szintedet.

Ne várj tovább! Változtass, vedd fel a harcot a szorongással és a stresszel már ma, és aludj jobban minden éjjel a jó közérzetért!

Hogyan hat a sáfrány a szerotonin boldogsághormonra?

A végére tartogattunk Neked még egy jó hírt: a Nottevit Happy
Gummy beilleszthető a vegetáriánus és a vegán étrendbe is.

Vegán

GMO-mentes

Cukor-
mentes

Tartósítószer-
mentes

Mesterséges
színezékmentes

Természetes
aromával

Glutén-
mentes

.
Összetevők

 

nedvesítőszerek (szorbit-szirup, maltit-szirup, maltit), víz, pufferolt pektin [pektin 70%, savanyúságot szabályozó anyagok (nátrium-kálium-tartarát, polifoszfátok), maltodextrin], kukoricakeményítő, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), természetes aroma, sáfrány (Crocus sativus) bibe száraz kivonat, kókuszolaj, fényezőanyag (karnaubaviasz)

.
Figyelmeztetések

 

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet. Fogyasztása 12 éves kor alatti személyek vagy terhes és szoptató nők számára, valamint antidepresszáns gyógyszer használata mellett nem ajánlott.

.
Aktív összetevő 2 gumitablettában (napi adag) - Safr’Inside™ perzsa sáfrány – 30 mg

 

A Nottevit Happy Gummy gumitablettában garantáltan magas minőségű (1. kategória – Sargol), kézzel szedett Safr’Inside™ perzsa sáfrány található. A sáfrány (Crocus sativus L.) az egyik legtöbbet vizsgált (150 tudományos publikáció, 50 klinikai vizsgálat), természetes hangulat és lelki egyensúlyt támogató növényi kivonat.

Törekedj egy kiegyensúlyozottabb, boldogabb
életre éjjel-nappal!

Ha igazán eltökélt vagy és szeretnéd kevesebb szorongással, jobb közérzettel megélni a mindennapokat, használd a Nottevit Happy Gummy-t nappal, a Nottevit Happy Sleep-et pedig éjjel. A Nottevit Happy Sleep-ben megtalálod ugyanazt a különleges sáfrány kivonatot, mint a Nottevit Happy Gummy-ban, de emellett az esti stresszoldást és a pihentető alvást kíméletesen támogató növényi kivonatokat, aktív B6-vitamint és magnéziumot is tartalmaz, melyek hozzájárulnak a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, valamint az idegrendszer egészséges működéséhez is.

Már itt is találkozhattál velünk

MarieClaire
Glamour
Forbes
Joy
HáziPatika
Cosmopolitan
ÉvaMagazin
Style.hu
NLC
NLegészség
BlikkNők
MarieClaire
Glamour
Forbes
Joy
HáziPatika
Style.hu
ÉvaMagazin
Cosmopolitan
NLC
NLegészség
BlikkNők

Legyél te az első!

Add meg az email címed, hogy a Nottevit magazin minden érdekes cikke és a különleges promóciók is gyorsan eljussanak hozzád!

*Siddiqui MJ, Saleh MSM, Basharuddin SNBB, Zamri SHB, Mohd Najib MHB, Che Ibrahim MZB, Binti Mohd Noor NA, Binti Mazha HN, Mohd Hassan N, Khatib A. Saffron (Crocus sativus L.): As an Antidepressant. J Pharm Bioallied Sci. 2018 Oct-Dec;10(4):173-180. doi: 10.4103/JPBS.JPBS_83_18.
**Hausenblas HA, Saha D, Dubyak PJ, Anton SD. Saffron (Crocus sativus L.) and major depressive disorder: a meta-analysis of randomized clinical trials. J Integr Med. 2013 Nov;11(6):377-83. doi: 10.3736/jintegrmed2013056.
***A gyártó által orvosi felügyelet mellett végzett saját, belső kutatás, mely nem került publikálásra.
****Jackson PA, Forster J, Khan J, Pouchieu C, Dubreuil S, Gaudout D, Moras B, Pourtau L, Joffre F, Vaysse C, Bertrand K, Abrous H, Vauzour D, Brossaud J, Corcuff JB, Capuron L, Kennedy DO. Effects of Saffron Extract Supplementation on Mood, Well-Being, and Response to a Psychosocial Stressor in Healthy Adults: A Randomized, Double-Blind, Parallel Group, Clinical Trial. Front Nutr. 2021 Feb 1;7:606124. doi: 10.3389/fnut.2020.606124
*****Fukui H, Toyoshima K, Komaki R. Psychological and neuroendocrinological effects of odor of saffron (Crocus sativus). Phytomedicine. 2011 Jun 15;18(8-9):726-30. doi: 10.1016/j.phymed.2010.11.013