A króm és a testsúly

A krómhiány csendes, ugyanakkor pusztító lehet a szervezetre nézve. Számos szénhidrát-anyagcserezavart okoz, vagy ront az ilyenben szenvedő beteg állapotán, ha nem gondoskodik a króm folyamatos pótlásáról.

Évekig élhet valaki pre-diabéteszesként vagy szenvedhet inzulinrezisztenciától anélkül, hogy feltűnne. Gyakran, amikor kiderül, hogy a szervezet krómhiányban szenved, akkor már késő visszafordítani a károsodásokat.

Ez csak néhány a krómhiány mellett fellépő betegségekből, és az elhízásról még nem is esett szó, pedig igencsak veszélyezteti a krómszintjükre nem odafigyelő emberek csoportját.

A megfelelő krómbevitel tehát elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez, ráadásul a fogyókúrázók legjobb barátjaként segíti az anyagcserét és a kilók ledobását.

Nottevit Skinny Sleep-Pangl Szarka Dorottya dietetikus ajánlásával 3. rész

Mi az éjszakai programod? Válassz!
Fókuszban az alvás és a kognitív funkciók

Fókuszban az alvás és a kognitív funkciók

Az alvás az agy számos funkciójára gyakorol regeneráló hatást. Az egyik legjobban ismert hatása a memóriával kapcsolatos. A memorizálási folyamatok leginkább a mély alvás fázisai során aktívak, azonban köztudott, hogy az alvás mintázat az életkor előrehaladtával változik.