A bűvös Ghrelin-Leptin egyensúly 

Az étvágyunkért felelős Ghrelin és Leptin hormonok megfelelő egyensúlyát már egy átalvatlan éjszaka is képes befolyásolni, ezért nyúlunk kalóriadús ételekhez, vagy nassolunk végeláthatatlan módon.

A Ghrelin koncentrációjának megnövekedésével nő az étvágyunk, ami már 5 órás, vagy annál kevesebb alvás után érzékelhető. A Leptin egy étvágyat csökkentő hormon, minek megborulásával kevésbé szabályozható a jóllakottság érzése. Egy-egy rossz éjszaka után növekedik a kortizol-szint is, minek hála csakugyan a hűtőszekrény felé vesszük az irányt.

A jó alvás a fogyókúra egyik legnagyobb segítsége.                                                                        Nottevit Skinny Sleep-Pangl Szarka Dorottya dietetikus ajánlásával 2. rész

Mi az éjszakai programod? Válassz!
Az alvás, a jóga és a közérzet összefüggései

Az alvás, a jóga és a közérzet összefüggései

A jóga nem ér véget a jógaszőnyegen, ezt talán mindenki, aki komolyabban elmerült benne, már tudja, hiszen ez egy életmód és komoly pozitív hatásai vannak életünkre, hozzáállásunkra, stresszkezelésünkre.

Minél jobban alszunk, annál jobb az immunrendszerünk

Minél jobban alszunk, annál jobb az immunrendszerünk

A rossz minőségű, vagy nem megfelelő mennyiségű alvás számos egészségügyi kockázatot rejt magában. Az immunrendszerünk igencsak megsínyli, ha gond adódik az alvási folyamatunkkal, sokszor éjszakázunk, vagy a stressz befurakszik a kellemes pihenésünk és közénk.

Mi az éjszakai programod? Válassz!
A Nottevit klubtagoknak díjmentes a kiszállítás. Regisztrálj Te is!