A szépítő alvás titka

A testünk csodákra képes – mondogatjuk, és ez a kijelentés jóval komolyabb, mint egy egyszerű népi bölcsesség. A csoda tényleg bennünk van: a szervezetünk regeneráló folyamatai teszik lehetővé például azt is, hogy egy nagy alvás után frissen, kipihenten, kisimult bőrrel ébredjünk. Míg a nyugodt éjszakák megszépítenek, egy kialvatlan éjszaka után bőrünk dehidratált, fakó, a szarkalábak és apró ráncok is erősebbnek tűnnek, veszít a tartásából, rugalmasságából. Tudod-e, hogy pontosan milyen összefüggés van a stressz, a minőségi alvás hiánya és bőr korai öregedése között?

A szervezet regenerációs folyamatainak jelentős része éjszaka történik, de csak akkor hatékony, ha hagyjuk, vagyis ha elégséges és megfelelő minőségű alvással segítjük az „újjászületést”!

Mi történik, ha nem alszunk eleget?

Alvás közben fokozott a kollagéntermelődés, ezért a bőr sejtjei éjjel, a mélyalvás szakaszaiban kétszer olyan gyorsan regenerálódnak, mint nappal. Fontos, hogy a szervezetünk csak alacsony stresszhormonszint esetén termel megfelelő mennyiségű kollagént! Ha tehát stresszesen bújsz ágyba és rosszul alszol, nem termelődik elég kollagén – sőt, elkezd lebomlani -, így a bőröd nem képes regenerálódni, az öregedése felgyorsul.

Mi a teendő?

Mindenekelőtt meg kell teremtenünk a nyugodt alvás feltételeit, törekednünk kell a stresszmentes estékre, érdemes tartanunk magunkat az esti rituálénkhoz. Érdemes kúraszerűen alkalmazunk olyan étrend-kiegészítőt, amelynek összetevői az esti stresszoldás és minőségi alvás mellett a bőr regeneráló képességét is támogatják. Ilyen termék az egyedülálló, kettős hatású Nottevit Beauty Sleep, melyben hozzászokást nem okozó gyógynövények és más értékes gyógynövénykivonatok támogatják a nyugodt, pihentető alvást, miközben nutrikozmetikumainak egyedi kombinációja minden éjjel belülről táplálja a bőrt.

Mi a jó alvás titka? Mit jelent az „éjfélig” szabály? Hogyan változik a hormonszintünk, ha nem alszunk eleget, és melyek a kialvatlanság szembetűnő jelei? Melyek a mélyalvási fázisok és miért fontosak? Dr. Baranyai Fanni bőrgyógyásszal Liptai Claudia beszélget.. Nézd meg a videót! 

Mi az éjszakai programod? Válassz!